torek, november 28, 2006

Dobrodelni bazar - SILA

V soboto sem na hitro obiskal Dobrodelni bazar na Gospodarskem razstavišču v organizaciji Slovenskega mednarodnega združenja žensk – SILA. "Žal" sem zamudil uvodni govor gospoda ministra za povečanje rodnosti Drobniča, he sedaj mi je tudi jasno zakaj ni hotel odstopiti, ker kot neminister, ne bi mogel imeti uvodnega govora, ok, mal se hecam.
Zadeva se razteza po celotni hali B, kjer so posejane stojnice različnih držav (baje 35), najbolje so svojo "nacionalno" folkloro predstavili Italijani, saj so imeli pomanjšanj "Ponte Rosso", se pravi samo cunje, cote in oblačila. V oči so mi padli Hrvati z napisom "Najbolši sosed", Slovenska stojnica je bila do vrha obložena s poticami in pecivom.
Za potrebe žura v večernih urah, sem nakupil Francosko, Belgijsko, Finsko in Švedsko pecivo (žal je bilo servirano ob napačni uri, napačnim ljudem, a na pravem mestu).
Za mrzlo zimo, ki baje letos res še pride, kapo pri Nepalcih in nenazadnje za Ljubi cvetice, narejene iz pomarančevca pri Indonezijcih.
Zaključek? Prav prijetna prireditev, ker pač narodnostno obarvanih trgovin (razen Kitajskih) pri nas ni, zato je bazar edina šansa, da se enkrat na leto kupi kaj od"daleč".

Ni komentarjev: