ponedeljek, december 15, 2008

Resnične resničnosti resnično ni več

Draga TV Slovenija ga zadnje časa (leta) precej biksa, ... To, da jim tehnika (najbrž cena digitalne tehnologije) vse bolj štrajka: zamujanje oddaj, napačni posnetki, brez zvoka, "a se slišmo, kašna pa sem, ups smo že v etru",.. .. in na koncu seveda napis "se oproščamo" ni težko opaziti,...
Ampak, kvazi konkuriranje komercialnim televizijam res že presega zdravo pamet,... Začelo se je z Dnevnikom in tekmo za zgodnji termin, poleg tega je vsebinsko vse bolj pofel, pred dnevi so bile pozdravne besede "V Sloveniji je dan potekal mirno, zato poglejmo v tujino," in evo Irak, Pakistan,... mater vam, a razen krvi ni nič drujga na svetu, ojoj teroristi nas ogrožajo, zej bodo pa že đamijo delal pri nas,.. ojoj,.. dejte nam puške, da bomo varni kot v ameriki,.. banda,.. !!??
Nato še letošnja fora z risankami, vsakdo je vedel, da bo isti trenutek, ko jih bo "nacjonalka" prestavila na zgodnejši termin to konkurenca izkoristila,.. no sedaj imajo otroci risanko nekaj čez šesto in še dve pred sedmo,.. v bistvu dobro! Kje so časi,.. cik-cak in zajčki gredo spat,..
In sedaj smo pri poslanstvu javne hiše: "izobraževanje in kultura",.. In iz tega naslova smo dobili re-make (re-make je slabo izbran, bolš bi blo kopiranje) Brat Bratu,.. WTF, wtf!!?? Kdor se ni sposoben smejati kultnemu Only Fols and Horses se sedaj lahko posmehava v "čuj, kaj si,.." aaaaaaa... da je zadeva stala več kot 2M€ ni omembe vredno, Đuro zna tudi kaj boljšega, ... A bo naslednji korak re-make Monthy Phytonov!?
Seveda je bilo zaradi velikih stroškov povsem komercialnih programov rezati na nekaterih naslovih,.. lansko leto se je zato poslovila Aritmija & Frekvenca, ki je bila edina oddaja v Sloveniji, ki je vsaj promovirala avtorsko glasbo, ki se že leta skriva po raznih garažah,.. in letos pa še RR, oddaja, ki je imela tradicijo in je računalništvo pričela predstavljati širši javnosti, ko je bilo le to še samo "geek scena",...
In če populizacija tehnike nima prostora na naci-onalnem teveju,.. potem res ne vem kaj ima,.. sej nočem veliko, samo dajte mi izbiro komu bom plačeval 10€ naročnine na mesec, TV SLO zih ne!


Shema by http://fatg.sopca.com/.

3 komentarji:

tm pravi ...

js sm se vsaj še mal zanašal na kvaliteto nacionalke, ampak je scena iz dneva v dan vse bolj obupna. pa, a se men zdi, da je že vsak dan ena narodnozabavna oddaja?

Anonimni pravi ...

mafija :)

Klemen Teran pravi ...

ja to in pa krščanarske...počas konkurira loki tv..