sobota, december 29, 2018

Tehnološki pregled leta 2018

Mobilna tehnologijaV letu 2017 je iPhone X je začrtal nov oblikovalski trend, tako je večina letošnjih naprav dobila čelo "notch", večina ostalih novosti je na področju fotografije in obdelave le teh s pomočjo umetne inteligence - AI, tudi če gre dejansko samo za nekoliko boljše filtre in nima zveze z AI, ampak AI je in.

Dočakali smo tudi "cenejši" iPhone XR, ki je meni simpatičen, zaradi barvitosti, v bistu ožibljeni duh Iphone 5C ali celo klasičnih mavričnih iMac-ov, nekaj kar bi imel. Ampak glede na konkurenco, za moj okus nekoliko predgrah (897€ za 64GB), prihaja v šestih barvnih kombinacijah, ima A12 Bionic procesor, in večino iOS novosti.

Osebno sem se odločil, da ostanem na Androidu - najbrž me zasebnost še ne skrbi dovolj?

Image result for oneplus 6t
OnePlus 6T
Iskal sem napravo, z Androidom, ki ima kar se da malo navlake, je razumne cene in je dovolj zmogljiva.

Prvo sem se spogledoval, s Huawei P20 Pro, predvsem zaradi odličnih, hitro odzivnih kamer, odbijala me navlaka na Androidu, ki sicer ni pretirana, ampak bi znala pospešiti izpadanje las, slabe izkušnje bližnjih s P10, ki je po parih mesecih začel delovati obupno počasi.
Dokočni ne, pa je povzročila akcija Huawei Slovenija, ki je telefone Mate 20 podarjal "influencerjem" (že ob besedi, se mi naježi koža), fej in fuj, ... Naslednjič jih raje podarite nadarjeni mladini, ki bo z njimi naredila kaj več od selfija na instagramu ...

Tako sem izbral OnePlus 6T.

V delu ...

Pričakovanja

Povsem prenovljeni novi iPhone XX? z USB C priključkom. Pregibne naprave, ki bodo velike kot tablice, a še vedno primerne za žep kot navadni mobilnik.

PC svet


V delu ...

Apple "Air Retrina"

Ni komentarjev: