sreda, september 28, 2011

Amazon kolekcija jesen/zima - Kindle v novi preobleki

Svojega Kindla tretje generacije (po novem je to Kindle Keyboard )uporabljam slabo leto, pokupil sem nekaj knjig iz IT področja, naložil nekaj PDF člankov, se testno naročil na dva njihova bloga, dnevno ga uporabljam za večerno branje novic preko Google Readerja ali člankov katere si pošljem preko Send to Kindle dodatka za Chrom brskalnik.

Pomaga še v kuhinji - nič več tiskanja receptov, na kavču pa služi za zabavo z minolovcem ob poslušanju MP3jev, skratka prava večnamenska naprava, ja Kindle ni le "bralnik"!

Kot prve dni me še vedno navdušuje čitljivost besedil na e-ink zaslonu, ne-teža in avtonomija - polnjenje enkrat na štirinajst dni, ter po drugi strani enostavnost Amazonovega "ekosistema".

Danes so pri "največjem trgovcu", poskrbeli za tri novosti, e-ink v dveh izvedbah in barvno različico.

Kindle FireKindle Touch
Kindle

Najcenejši Kindle za 79$ bo prikazoval reklamna sporočila, po novem (baje) tudi lokalne oglase, glede na lokacijo bralca - imam občutek, da bo to v naslednjih letih vroč oglasni prostor.
Kindle in Kindle Touch sta evolucija klasičnega Kindla, no razvoj je odnesel tipkovnico, enemu pa dodal "čutilo za dotik". Pri tretjem obarvanem bratu, pa gre za Android tablico s klasičnim LCD zaslonom (v barvah), ki se vsaj malo hoče bosti z iPad-om, no, po ceni ne, saj bo le ta 199$.

Upam, da se kakšen novinec čimprej znajde v mojih rokah! No, sedaj pošljem SMS Božičku ali morda kar twitt, ...

PS V ZDA si po novem knjige preko Kindla sposodimo tudi v knjižnicah, sprašujem se, kdaj tudi pri nas in kdaj (če?) se bodo končno zganili naši založniki ali morda kar avtorji sami?

1 komentar:

Marko pravi ...

Kašna lepa mašinca,.. prav za jo met doma.