sreda, januar 23, 2013

Obisk v Dolini - Uvod (1. del)

V januarju sva se s Tomažem odpravila na pot v Silicon Valley – Dolino. Večino časa sva bivala v Slovenski Startup Hiši v San Franciscu. Potovanje je del nagrade za tretje mesto na tekmovanju Mobitel M:AppFest 2012, ki si ga je prislužila naša aplikacija Moje Kartice.

Hitri povzetek bi bil lahko takle: zaspani policisti na pariškem letališču, neuspelo/nenačrtno tihotapljenje mandarin v ZDA, prijeten sprejem v Hiši s prijaznimi cimri, nekaj dnevno prezgodnje vstajanje zaradi devet urne časovne razlike (beri: jet lag), odkrivanje raznolikih ulic, uličic in avenij po bližnji in daljni okolici, ogledi San Francisca in znamenitosti, obisk Doline in tehnoloških velikanov (Facebook, Apple, Google, Adobe), podjetništvo in kapital, zgodovina (Computer Technology Museum, Jobsova in HPjeva garaža, Levi’s tovarna), poizkušanje lokalnih znamenitosti (kavarnice, čokoladnice, razne svetovne kuhinje, najboljše picerije na svetu in “organic food”), startup bit (obiski dogodkov in druženja), predstavitev Moje Kartice za iOS, uživanje v sončnem - toplem vremenu, sončni vzhod in Golden Gate, brezdomci in obilica novih Tesla model S, izgubljeni mobitel in nova SIM kartica, obisk daljnih sorodnikov v mestu Spokane, ...

Podrobneje bom bivanje skušal opisati v naslednjih blog zapisih.

Za konec zapisa zahvala Hekovniku, Mobitelu in pixi*labs, da so nama omogočili potovanje in bivanje  in seveda še mojim trem bejbam, ki morajo doma čakati mojo vrnitev!

Garaža v kateri se je "vse" začelo - Steve's Jobs Garage


San Francisco, 22.1.2013

Preberi še odlično serijo zapisov Grega Stritarja.

1 komentar:

ZuP pravi ...

QL. Fouš.