torek, marec 14, 2023

GPT-4 je tu!

GPT-4 je naslednja generacija jezikovnih modelov, ki jo je razvil OpenAI. V primerjavi z GPT-3 prinaša več pomembnih izboljšav, med katerimi so naslednje:

 1. Večji nabor podatkov: GPT-4 je bil izurjen na večjem naboru podatkov, kar pomeni, da ima dostop do več znanja in informacij ter bolj raznolike vsebine.
 2. Izboljšana natančnost: Zahvaljujoč naprednejšim algoritmom in večji količini podatkov, GPT-4 ponuja boljšo natančnost pri obvladovanju jezika in razumevanju konteksta, kar pripomore k boljšim in bolj smiselnim odgovorom.
 3. Boljše razumevanje in uporaba jezikov: GPT-4 je izurjen za obvladovanje več jezikov, kar omogoča boljše razumevanje in uporabo neangleških jezikov, vključno s slovenščino.
 4. Prilagodljivost: GPT-4 je bolj prilagodljiv, kar pomeni, da lahko bolje razume želje uporabnikov in se prilagodi različnim situacijam ter stilom komuniciranja.
 5. Večja varnost in zasebnost: GPT-4 je bil razvit z večjim poudarkom na varnosti in zasebnosti, kar pomeni, da so bili uporabljeni mehanizmi za zmanjšanje nezaželenih in neprimernih odgovorov ter zaščito osebnih podatkov uporabnikov.
 6. Širša uporabnost: Zaradi izboljšanih zmožnosti je GPT-4 uporaben v številnih panogah, kot so umetna inteligenca, izobraževanje, zdravstvo, podjetništvo in druge. To omogoča še večjo uporabnost in inovativnost v različnih sektorjih. 


GPT-4 je še boljši način, kako računalniki razumejo in govorijo z nami, ljudmi. Predstavljaj si, da je GPT-4 kot zelo pameten prijatelj, ki ti pomaga pri različnih stvareh. Tukaj je nekaj kul stvari, ki jih zmore GPT-4:
 • Zna veliko več stvari, ker je prebral ogromno knjig in besedil. 📚
 • Bolje razume, kaj hočeš povedati, in ti lahko da še boljše odgovore. 😊
 • Zna govoriti v več jezikih, tudi v slovenščini, kar je res super. 🌍
 • Zna se prilagoditi načinu, kako ti govoriš, in ti lahko pomaga na še bolj zabaven način. 🎉
 • Bolj varno in zasebno je, kar pomeni, da skrbi za tvoje podatke in te varuje. 🔒
 • Zna pomagati pri še več različnih stvareh, kot so učenje, pisanje in igranje iger. 🚀
Upam, da ti je to v pomoč pri razumevanju, kaj je novega v GPT-4! 😄

Lahko si ogledate predstavitev, ki se bo vsak čas začela:


Povezave:

 • https://openai.com/product/gpt-4

Ni komentarjev: