petek, julij 28, 2006

Igra živcev – Netless – 21. dan

Petek, trije tedni so minili od kar sem zadnjič v svojem toplem domu, na svojem lastnem stolčku, uporabljal svoj lastni internet dostop. Sicer vem, da ni primerno težiti na topli poletni petek, tik po malici, ko se ljudem hrana uleže v želodec in misli odtavajo na zaslužen vikend. Ampak, samo kratek klic, na hitro preverim kakšno je današnje stanje.

Čas: 28.7.2006 13:21
Me: Lep pozdrav, zanimam se kako napreduje priklop XYXX…
T2: Trenutek.... (nekaj trenutkov tišine)
T2: Petindvajsetega (torek) smo prijeli pozitiven odgovor na poizvedbo, sedaj bomo poslali še prošnjo za priklop, na katero mora T1 odgovoriti v enem tednu, tako da je najbolje da nas pokličete naslednji ponedeljek, tako da bi priklop moral biti v naslednjih štirinajstih dneh.
Me: Ali mi lahko razložite zakaj prošnja za priklop še ni bila poslana, recimo v sredo, četrtek? Nerad vam še enkrat razlagam, da sem že tri tedne brez interneta in ni mi jasno kaj ste delali prvih štirinajst dni, ko sem prvič poklical, da želim priklop!? Ali mi lahko daste kakšen kontakt odgovorne osebe, koga višjega, morda tehnični direktor?
T2: Žal tukaj nimamo nobenih telefonskih številk!
Me: Ustrezal mi bo tudi ime morda priimek!
T2: Poslala bom sporočilo v administracijo, naj zadevo uredijo.
Me: Ali lahko dobim kontakt odgovornega iz administracije? Ker pač kličem že tri tedne na vaš "helpdesk" in razen "sedaj bo pa res kmalu" (kljub temu, da smo prišli iz nekaj dni, na dva tedna do priklopa) ne dobim nobenega odgovora!?
Te: Žal,.. bom dopisala, naj vas pokličejo

Zaključek:
Kljub temu, da sem sklenil, da ne grem na nobenega ponudnika, ki "sodeluje" s T1, sem danes pričel z brskanjem ponudb ostalih ponudnikov. Ok, dovolj tehnike za ta teden, čaka me "upam" bolj prijeten vikend…

4 komentarji:

miss.nymphee pravi ...

Joj, prou napet je že tale film. :)

Upam pa, da se ti želje o vikendu uresničijo. ;)

Petrov plac pravi ...

miss.n>res ane? sedaj se poizkušam "kontrolirat", da ne bi o meni brali v črni kroniki, že vidim naslov, Šokantno:"Mirni računalničar, razstrelil poslovno stavbo ponudnika interneta" ;-)...
vikend pa, kaj pa veš... morda, se zopet kje srečamo, pri kakšnem "alternativnem" glasbenem špektaklu..
skratka, tudi tebi in tvojim, dolg uživanja poln viikend! ;-)

miss.nymphee pravi ...

No no, razstreljevat res ni treba, škodo se v današnjih časih dela drugač. ;)

Ta vikend kakšnih alternativnih špektaklov prej ko ne ne bo. Morda danes samo alternativna metelkova. Če se do kakšnih enih uspem vsaj malo shladit. :)

Enjoy...;)

Matej pravi ...

Hja, te čisto razumem. Jaz sem poskusil še na volji, kjer je bilo podobno, zato sem zdaj pristal na Telemachu, kjer so me (kot Vižintinovega) priklopili v dveh dneh. Zaenkrat nobenih težav. Uspešno!