sreda, avgust 16, 2006

Igra živcev – Netless – 33. dan – priklop

Dolžan sem napisati še razplet, žal z nekaj zamude. Sedaj sem zopet srečni uporabnik interneta – pri novem ponudniku, tako sem prvi dan moral prebrati vsa čakajoča elektronska sporočila, preklikati celotni internet, od prve strani do zadnje, kar mi je vzelo kar nekaj časa. Poleg tega, sem si privoščil še nekaj dni namakanja v morju adrijanskem.

Čas: 8.8.2006, popoldne okrog 17h
V prihodu domov me je v poštnem nabiralniku čakalo "Telekomovo pismo presenečenja", položnica v znesku čez 50.000,00 SIT, kar je veliko večja številka kot navadni mesec. Po hitrem preletu opazim dve nenavadni postavki:
- ADSL Nadomestilo za ADSL modem 34.738,86 SIT (brez DDV)
- ADSL Nadomestilo za ADSL razcepnik 8639,03 SIT (brez DDV)
Hm, zanimivo, ni mi znano, da bi naprave naročil. Zavrtel sem modro številko, glas na drugi strani mi je namignil, da sem morda prezgodaj razdrl naročniško razmerje in zato dobil račun, pojasnil sem, da sem naročnik več kot dve leti in to naj bi zadostovala. Na koncu mi je pač svetovala, naj zadeve odklopim in odnesem na najbližjo Teletočko in vložim reklamacijo.
Izbrskal sem pogodbo o ADSL s SIOLom in v njej ni bilo nikjer omenjeno naj bi bil jaz dolžan opremo vračati, le skrbeti zanjo kot "dober gospodar", Telekom pa bi lahko kot "dober gospodar", tudi sam skrbel za njeno vračanje.

Čas: 9.8.2006, zjutraj
Zazvoni moj mobi, na drugi strani se oglasi neznani glas, ki mi sporoči, da danes pride "montirat" VDSL, če mi to seveda ustreza. "Vsekakor, vljudni vabljeni vas že dolgo časa pričakujem," sedaj gre zares si rečem! Obljubil je, da se pojavi med deseto in enajsto dopoldne.
Čez nekaj minut mobitel ponovno prikaže številko, ki je ni znal povezati s osebo v mojem imeniku. Tokrat kliče tehnik iz Telekoma, "nekaj moram pri vas zamenjati, se lahko oglasim čez nekaj minut," seveda, kaj mi drugega ostane!

Po preteku nekaj minut, se na dvorišču pojavi Telekom avto, mojstra napotim naravnost v "komunikacijsko sobo", med sprehodom mi pojasni, da bo zamenjal razcepnik, jaz pa mu potožim, nad izdanim računom za opremo katere ne potrebujem in je tudi nisem naročil.
"Brez skrbi, vse bova uredila, jaz bom zamenjal razcepnik in odpeljal modem, poleg še pokličem na centralo, da je zadeva prevzeta in da lahko stornirajo račun." Prav šokiran sem bil nad uslužnostjo, sicer se imel že napisano reklamacijo, ampak jo očitno sploh ne bom potreboval. Vse skupaj je bilo končano v dobrih petih minutah.

Čas: 9.8.2005, 11:10
Na dvorišču se pojavi "civilni avto" – T2 mojster.
Me: Lep pozdrav!
T2Mojster: Pozdravljeni, tole bi priklopila, kje imate razcepnik je bil telekomovc že pri vas?
Me: Da je končal pred kakšno uro, kar za menoj.
Minilo je približno tri minute vezanja kablov, priklopa modema na elektriko, spremenil sem še nastavitve usmerjevalnika, klik na "Save", trenutek visokega bitja srca in tako, končano! Bitki so pričeli curljati po liniji iz prve, brez vsakih porodnih komplikacij.
Debata naju je še vodila, do ponovnega obujanja celotne zgodbe, mojster mi je pojasnil, da internega delovanja T2 ne pozna, ker je pač pogodbeni priklopljevalec, naslednjič ga pa lahko pokličem, da bo zadevo pospešil.

Zaključek:
Kaj še dodati? Odločil sem se, da ne bom pisal "ogorčenega pisma na T2", saj mi zadeva deluje brez kakršnih koli težav, morda se ob prvem izpadu še premislim.
Nauk zgodbe:
- če imate občutek, da vas helldesk "nateguje", takoj zahtevajte nadrejenega (morajo ga prevezati, ne se pustit zgodbi "tukaj nimamo nobenih številk")
- zapisujte si vsa imena s katerimi imate kontakte, ne škoduje, če uvodni pogovor prekinete z nasilnim vprašanjem: "Vaše ime je? Samo trenutek, da si zapišem!"
- ne obotavljajte se z osebnim obiskom ponudnika
- iz mojih izkušen Telekom ni tisti, ki zavlačuje, zato takim izgovorom ni kaj prida verjeti
- preberite si napotke in izkušnje uporabnikov na neuradnem forumu t-2.shrani.si
- dela imajo ogromno, zato so dolgi roko od podpisa pogodbe do same realizacije pričakovani
- predvsem pa "Brez panike!"

PS Za zaključek, še oddaja na Valu 202 Kje pa vaš čevelj žuli iz dne 9.8.2006, ko so v studiu gostili T2, Telekom in SIOL.

Ni komentarjev: